Waldorf Salad

Waldorf Salad είναι η διάσημη σαλάτα του Ξενοδοχείου Waldorf Astoria και αυτή εδώ είναι η συνταγή, προσαρμοσμένη κάπως στα Ελληνικά δεδομένα και πιο απλουστευμένη, σε ότι αφορά τα χρησιμοποιούμενα υλικά.  Δύσκολη ή εύκολη, δεν έχει σημασία, είναι απολαυστική, γι' αυτό ανασκουμπωθείτε και ξεκινήστε.
Κόβουμε 2 μήλα, κατά προτίμηση ένα πράσινο και ένα κόκκινο, με την φλούδα, σε μικρά κομματάκια, βάζοντας τα προσωρινά σε ένα δοχείο με νερό και λεμόνι, για να μην μαυρίσουν, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.  Αν έχετε χρόνο, κουράγιο και τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα κόψετε σε ψιλά ραβδάκια, μέγεθος σπίρτου (Julienne).
Ψιλοκόβουμε 1 κλωνάρι σέλερυ. Προσθέτουμε μια χούφτα καρύδια κομμένα στη μέση.  Η συνταγή θέλει καραμελωμένα καρύδια, οπότε αν έχετε κέφι και χρόνο, παρακάτω ακολουθεί η συνταγή, αλλά και τα σκέτα κάνουν.  Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λάδι και να τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, να μην αρπάξουν, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα.
Χωρίς να προβλέπεται από την αρχική συνταγή, αλλά για να δώσει στην σαλάτα μας περισσότερο όγκο, αλλά και τον χαρακτήρα της σαλάτας, μπορούμε να ψιλοκόψουμε μέσα και λίγο μαρούλι, iceberg κατά προτίμηση, που είναι πιο τρυφερό, πιο ανοιχτόχρωμο από το κανονικό και με ουδέτερη γεύση.
Τέλος προσθέτουμε στην σαλάτα μας και μερικές ρόγες σταφύλι.  Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.  Λάδι τρούφας προβλέπεται κανονικά, αλλά και το ελαιόλαδο είναι εντάξει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, μισό φλυτζάνι Creme Fraiche, με κάτι λιγώτερο από μισό φλυτζάνι μαγιονέζα και λίγο πιπεράκι και περιχύνουμε την σαλάτα.  Αν προτιμάτε την σαλάτα σας πιο όξινη, λίγες σταγόνες λεμονιού μέσα στο ντρέσινγκ, είναι ότι χρειάζεστε.

Παρεκτροπές:
Υπακούοντας στην σύγχρονη αντίληψη, που θέλει πιο ελαφριές τις σαλάτες, τα τελευταία χρόνια έχουν αντικαταστήσει και στο Waldorf Astoria την Creme Fraiche με γιαούρτι, για μια πιο δροσερή εκδοχή.

Πικάντικα Καραμελωμένα Καρύδια:
Κόβουμε τα καρύδια στη μέση (περίπου μια χούφτα) και τα ανακατεύουμε με λίγο ασπράδι αυγού, τόσο όσο χρειάζεται να καλυφθούν όλα ελαφρά.  Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά (πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, μπαχάρι τριμμένο, κόλιαντρο σε σκόνη κ.α.).  Τα ανακατεύουμε όλα καλά, να καλυφθούν τα καρύδια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί, με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), σε μονή σειρά, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό.  Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να σκουρήνουν τα καρύδια αρκετά, χωρίς όμως ν' αρπάξουν.

--------------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget