Πουρές Γλυκοπατάτας με Καρότο


Βελούδινος και γλυκός, ο πουρές γλυκοπατάτας, σε συνδυασμό με τα καρότα, σε κάνει να αναρωτιέσαι, γιατί χρησιμοποιούμε πατάτες όταν υπάρχουν οι γλυκοπατάτες.
Βράζουμε 2 μέτριες γλυκοπατάτες μαζί με 3-4 καρότα μεγάλα, ένα μεγάλο πράσσο, το λευκό μέρος μόνο, ένα κοτσάνι σέλερυ και ένα μεγάλο κρεμμύδι, ολόκληρα. Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες πολύ εύκολα, κάτω από κρύο νερό. Τα βάζουμε όλα μαζί στο multi, μαζί με 1 κύβο λαχανικών, να γίνουν κρέμα. Αν χρειαστεί βοηθάμε το μίγμα με ελάχιστο νεράκι από αυτό που έβρασαν τα χορταρικά ή με λίγο γάλα εβαπορέ. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και το ραβδομπλέντερ για το λυώσιμο. Προσθέτουμε στο μίγμα λίγο μοσχοκάρυδο, ελάχιστο μπαχάρι, αρκετό κάρυ και αν έχουμε λίγο κουρκουμά, για ωραίο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα και γεύση. Λυώνουμε μέσα περίπου 60-70 γρ. βούτυρο (ένα κομμάτι όσο 1,5 δάχτυλο από το βιτάμ των 250 γρ.) Ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο θα απογειώσει τον πουρέ μας. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Λίγο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο και μερικές κλωστές λάδι στο σερβίρισμα και ο πουρές μας, νοστιμότατος ήδη, θα αποκτήσει επί πλέον άρωμα και γυαλάδα.
Αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαργαρίνη και χρησιμοποιώντας νερό αντί για γάλα, μπορούμε να έχουμε έναν ωραιότατο νηστίσιμο πουρέ. Αν παρ' ελπίδα σας πέσει πολύ νερό και ο πουρές γίνει αραιός, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας έτοιμο πουρέ πατάτας σε σκόνη και το σώζουμε :-)

Καλή Επιτυχία!

-----------------------------------------------------
Link: H Τέλεια Συνταγή, η Τέλεια Λύση, το Τέλειο Πρόβλημα Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site σας, αρκεί να διατηρήσετε το πιο πάνω link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την συνταγή, αν την δοκιμάσατε ή προσθέστε κάτι, που κατά την γνώμη σας λείπει.

Follow Us

Πρόσφατα

Recent Posts Widget